Ох і смачне варення! Спробуйте, переконайтеся самі!
На 1 кг м’якоті гарбуза:
- 300 г кураги
 - 1 апельсин
 - 500 г цукру
 
Гарбуз натираю на великій тертушці. Курагу та апельсин (без кісточок, але з цедрою) перекручую на м’ясорубці. Гарбуз і курагу кладу в каструлю, засипаю цукром і залишаю на 60 хв., доки з’явиться сік. Потім доводжу до кипіння на малому вогні, постійно помішуючи, і знімаю з плити.
Повторюю процес ще двічі через 5—6 год. Розкладаю по стерилізованих банках і щільно закриваю кришками. Зберігаю у прохолодному місці.
Юлія КУЧЕР. м. Жмеринка.
    
    


















