Відбивні з глив — смачна альтернатива м’ясним, тільки дешевше. Шапинки під час смаження не втрачають своєї маси, залишаються соковитими і «м’ясистими». Маринуємо грибні шапинки в сметані з цибулею — такий маринад надає їм м’ясного аромату, обкачуємо в борошні, занурюємо в збиті яйця та обсмажуємо в олії. Грибні відбивні можна подавати, як і м’ясні, з картопляним пюре.
- 0,5 кг глив
- 100 г сметани
- 2 яйця
- середня цибулина
- 0,5 чайної ложки солі
- борошно (для панірування)
- олія (для смаження)
Зрізати шапинки, гливи повинні бути сухими. Викласти в целофановий пакет кожну шапинку та відбити молоточком лише товсту основу, не зачіпаючи країв. Для маринаду цибулину натерти на найдрібнішій тертушці, змішати зі сметаною, посолити й перемішати. Гливи викласти в тарілку внутрішнім боком шапинок догори. Обмастити сметанною сумішшю й залишити маринуватися на 30 хв. Яйця збити, трохи присолити. Гливи вийняти з маринаду. Обкачати в борошні. Занурити в яйця. Підсмажити в олії на невеликому вогні з одного боку до рум’яності (близько 5—7 хв.). Акуратно, намагаючись не порушувати скоринки, перевернути на інший бік і підсмажити до рум’яності.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.