Білоголова капуста, смажена в сметанному клярі з часником і зеленню, — просто, швидко і смачно.
- середня головка капусти
- 2 яйця
- 160 г сметани (будь-якої жирності)
- 100 мл води
- 6—8 столових ложок борошна
- 2 середні зубчики часнику
- 1 чайна ложка солі
- чверть чайної ложки чорного меленого перцю
- чверть чайної ложки паприки
- пів пучечка свіжої зелені
- олія (для смаження)
- борошно (для панірування)
Капусту нарізати обов’язково разом із ніжкою (в іншому разі буде розпадатися) скибочками приблизно 1—1,5 см завтовшки. Викласти їх у киплячу підсолену воду (за бажання можна додати лавровий лист і духмяний перець), варити близько 6—8 хв. або до м’якості. Акуратно перекласти капусту в друшляк і залишити на 15—20 хв., щоб вода стекла і капуста охолола. Часник пропустити через прес. Зелень промити, обсушити та дрібно нарізати.
Приготувати кляр. У глибоку миску розбити яйця та збити віночком до пишності. Додати сметану, холодну воду, чорний мелений перець, паприку, сіль, зелень і часник. Перемішати. Порціями додати борошно, кожного разу перемішуючи масу до однорідності. Готовий кляр за консистенцією схожий на сметану.
Обкачати капусту в борошні. Потім занурити скибочки в кляр так, щоб були повністю вкриті товстим шаром (зручніше це робити, наколовши капусту на виделку). У сковороді добре розігріти олію. Викласти капусту. Смажити з обох боків на середньому вогні до золотавого кольору (приблизно по 3 хв.).
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.