Пропонуємо приготувати пишні яблучні оладки на кефірі. Борошно в цьому рецепті цілком замінює манна крупа, а пишність надають кефір і сода.
- 2 склянки манної крупи
- 1 склянка кефіру
- 1 яйце
- 2 столові ложки цукру
- 0,5 чайної ложки соди
- 2 невеликих яблука
- чверть чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
- олія (для смаження)
У миску вилити кефір (будь-якої жирності) і додати манну крупу. Добре перемішати, щоб крупа зволожилася. Вбити яйце, додати сіль, цукор і ванілін. Ретельно розтерти. Залишити масу на 1 год. — за цей час крупа добре набухне. За консистенцією тісто густіше, ніж на звичайні оладки, важко сповзає з ложки. Перед приготуванням додати соду, добре перемішати. Яблука нарізати на кубики або крупно натерти, вмішати в тісто. У сковороді добре розігріти олію. Викладати по столовій ложці оладок. Смажити з обох боків до рум’яної скоринки (по 3—4 хв.) на середньому вогні. Під час смаження вони сильно збільшуються в об’ємі. Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.