Увагу гостей славного міста Хотина Чернівецької обл. привертає кооперативний ресторан «Дністер» неподалік фортеці. Отримавши насолоду від знайомства з історичними цінностями, обов’язково хочеться смачно пообідати, а всі дороги тут ведуть до кооперативного комплексу громадського харчування, у ресторані якого господарює шеф-кухар Юлія Годнюк. Пані Юлія стала кухарем радше за покликом серця, бо за дипломом вона бухгалтер. Біля кухонної плити почувається майстринею, а приготовлені нею страви вважають шедевральним кулінарним мистецтвом, особливо м’ясні, грибні та овочеві. Порада ж майстрині господиням така: «Не бійтеся експериментувати на кухні, інакше опанувати кулінарне мистецтво неможливо». Ось кілька її фірмових рецептів.
КРУЧЕНИКИ ПО-ХОТИНСЬКИ
* 600 г філе свинини
* 300 г печериць
* по цибулині та морквині
* 100 г борошна
* 2-3 яйця
* олія
* сіль, перець
Свинину нарізати порційними шматочками, відбити і посолити. Приготувати фарш із грибів, потушкувати його з цибулею та морквою. На шматки м’яса викласти грибну начинку і згорнути рулетиками, вмочити в борошно і в яйце. Смажити на розігрітій сковорідці до золотавої скоринки.
САЛАТ «КОРОЛІВСЬКИЙ»
* 300 г курячого філе
* 2 яйця
* 200 г консервованого ананасу
* 150 г твердого сиру
* 80 г консервованої кукурудзи
* 180 г майонезу
Філе відварити у підсоленій воді. Варені філе і яйця, твердий сир, ананас порізати кубиками і вимішати з майонезом та викласти на тарілку. Притрусити кукурудзою, прикрасити зеленню. Зверху можна викласти кружальця ананасу.
РУЛЕТИКИ З КАБАЧКІВ
* 500 г кабачків
* 300 г курячого філе
* 200 г твердого сиру
* сіль, перець
Почищений кабачок тонко порізати, посолити і поперчити. Куряче філе відбити, поперчити, посолити та скрутити рулетом. Притрусити тертим сиром і запікати в духовці 10 хв. за температури 180 градусів. Подавати страву холодною.
Михайло МАЗУР.