Щоб дати шлункам трохи відпочити після зимових застіль з великою кількістю м’ясних страв, приготуйте вівсяні котлети — вони виходять ніжними, апетитними на вигляд, з хрусткою скоринкою. Подавати можна як самостійну страву або приготувати до них гарнір зі свіжих сезонних овочів. Інгредієнти дані на 4 котлети, тобто дві порції, ви ж за бажання можете збільшити кількість продуктів.
* 100 г вівсяних пластівців швидкого приготування
* 100 мл води
* 1 велика картоплина
* 1 маленька цибулина
* 1 середній зубчик часнику
* 0,5 чайної ложки солі
* чорний мелений перець (за смаком)
* панірувальні сухарі
* олія (для смаження)
Пластівці залити окропом, перемішати, залишити на 15 хв. до набрякання. Цибулю і часник перекрутити через м’ясорубку (можна натерти на дрібній тертушці). Картоплю натерти на дрібній тертушці, як на деруни (сік віджимати не потрібно). З’єднати в мисці вівсяні пластівці, картоплю, цибулю і часник. Посолити та поперчити. Перемішати — виходить однорідна маса, за консистенцією, як м’ясний фарш, форму тримає добре. Вологими руками сформувати котлети, обкачати в сухарях. Смажити на добре розігрітій олії на середньому вогні по 4 хв. з кожного боку до рум’яної скоринки. Викладати на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.