Багато господинь готують цю вітамінну суміш (її ще називають пастою Амосова, який, до речі, до неї стосунку не має) не тільки як натуральний помічник для зміцнення імунітету, а й як смачний десерт.
Склад:
- 100 г кураги
- 100 г родзинок
- 100 г чорносливу
- 100 г волоських горіхів
- половина лимона
- 3—4 чайні ложки меду
Якщо сухофрукти дуже сухі, можна залити гарячою водою на 5—10 хв. Усі інгредієнти, крім меду, прокрутити на м’ясорубці з дрібною решіткою. Лимон перекручується також повністю (видаливши кісточки). Отриману суміш перемішати, додати мед за смаком, ще раз перемішати та викласти в банку.
Дорослим рекомендують не більше 2 столових ложок суміші на день, дітям — 2 чайні. За бажанням можна вологими руками зробити з них кульки й обкачати в подрібнених горішках або какао — вийдуть корисні цукерки.