Яблучний пиріг на сковороді - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Яблучний пиріг на сковороді

26 Серпня, 2020
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Яблучний пиріг на сковороді
0
Поділилося
198
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

У цьому домашньому десерті за простим рецептом чудово поєднуються пухке і м’яке тісто з соковитою і ароматною начинкою. Для тих, у кого немає духовки або вона погано прогрівається, але дуже хочеться випічки, то ось вам рецепт ароматного яблучного пирога, приготовленого на сковороді.

* 4 яйця

* склянка цукру

* склянка борошна

* дрібка солі

* 0,5 чайної ложки соди

* столова ложка соку лимона (або 0,5 столової ложки оцту)

* цедра лимона (за бажанням)

* дрібка ваніліну (за бажанням)

* 2 середні яблука

Яблука зі скоринкою нарізати не дуже тонкими пластинками. Кількість яблук можна брати на свій смак, але не дуже багато, інакше пиріг не підніметься. Щоб не потемнішали, скропити соком лимона. Яйця розділити на білки і жовтки. Білки збити міксером або вінчиком з дрібкою солі в легку повітряну піну. Поступово всипати половину склянки цукру (об’єм склянки 200 мл) і ванілін або ванільний цукор, збити в стійку білу піну. Окремо збити жовтки з цукром (лише до розчинення крупинок) і цедрою. З’єднати жовтки і білки, трохи збити. Поступово, тонкою цівкою, всипати борошно. Намагайтеся не осадити тісто, щоб воно залишилося пухкеньким. В кінці додати гашену соду, перемішати. Змішати акуратно тісто з яблуками. Готувати потрібно відразу ж! Тому дно і стінки сковороди заздалегідь злегка змастити олією. Якщо сумніваєтеся в своїй сковороді, на дно можна викласти коло з пергаменту — тоді пиріг точно не прилипне. Сковороду трохи прогріти. Викласти тісто, розрівняти. Дана кількість продуктів розрахована на сковороду діаметром 21 см, при такому об’ємі пиріг виходить пишним і високим. Якщо сковорода у вас маленька, то кількість продуктів можна розділити навпіл. Поставити сковороду на найменший вогонь. Щільно накрити кришкою і як мінімум 25–30 хв. її не відкривати! Час приготування залежить від кількості тіста, плити і сковороди. Якщо будете готувати на півпорції, то пиріг буде готовий за 25–30 хв. З даної кількості продуктів пиріг готується близько 40 хв. Готовність перевірити сірником, якщо сухий — пиріг готовий. Зверху він, звичайно, виходить світлим, але знизу — рум’яна скоринка, неначе справді з духовки. Накрити сковороду великою плоскою тарілкою, перевернути і витягти пиріг. За бажанням, коли охолоне, притрусити цукровою пудрою.

Подібну бісквітну випічку можна зробити з будь-якими фруктами або ягодами. Особливо добре це солодке тісто поєднується з якою-небудь кислуватою начинкою — можете, наприклад, спробувати приготувати зі сливами. Ну дуже смачно виходить!

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Діарею у телят вилікує пижмо

Наступна публікація

Наш неповторний Іван Франко

Схожі публікації

Рибні котлети без специфічного запаху
Кухонні університети

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Наступна публікація
Наш неповторний Іван Франко

Наш неповторний Іван Франко

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025

Останні публікації

Рибні котлети без специфічного запаху

Рибні котлети без специфічного запаху

9 Червня, 2025
Старе насіння айстр не проросте

Старе насіння айстр не проросте

9 Червня, 2025
Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

Біль у сідницях: чому виникає та як позбутися

9 Червня, 2025
Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

Допомога одиноким мамам і татам — через «Дію»

9 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти