Круглі котлетки-биточки можуть бути не тільки м’ясними. Додайте до картопляного пюре сир, шинку і зелень — і це вже цілком самостійна страва з хрусткою скоринкою і дуже ніжною серединкою.
* 1 кг картоплі
* 200 г шинки (вареної ковбаси)
* 150 г твердого сиру
* 2 яйця
* 50 г борошна
* неповна чайна ложка солі
* чорний мелений перець (за смаком)
* олія (для смаження)
* панірувальні сухарі
Картоплю відварити в мундирі — так страва вийде більш ароматною. Дати охолонути, щоб була теплою. Очистити від шкірки, розім’яти на пюре. Сир і шинку (ковбасу) натерти на крупній тертушці, додати до картоплі. Ввести яйця, посолити, поперчити, добре перемішати. В готову масу всипати борошно, перемішати. Столовою ложкою набирати пюре, формувати кульки. Кожну злегка приплюснути. Щоб тісто не прилипало, руки трохи змочити водою. Сформувати всі биточки. Кожен обкачати добре в сухарях, щоб не витікав сир. Викласти на сковороду з розігрітою олією. Смажити до легкого золотистого кольору з обох боків (по 5 хв.). Викласти на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру. Під час смаження сир розплавляється і об’єднує всі інгредієнти в ніжну серединку. Звичайно, як і багато страв з картоплі, подавати биточки краще гарячими.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.