Клафуті – це французький десерт, щось середнє між запіканкою та пирогом із ягодами. Готувати його швидко і просто. Випікають клафуті з рідкого тіста, за консистенцією такого, як на млинці. Ягоди можна класти будь-які (малина, суниця, смородина, абрикоси, чорниці), однак найчастіше вишні.
- 500 г свіжих або заморожених вишень без кісточок
- 30 г вершкового масла
- 4 яйця
- 250 мл молока
- по 100 г цукру та борошна
- пакетик ванільного цукру
- дрібка солі
Вишні викладають у змащену маслом форму. Змішують усі інгредієнти (спочатку розтирають яйця з цукром, а потім додають молоко та решту складників) й заливають ягоди цією сумішшю. Випікають до готовності 40-45 хв. при 180 градусах. Готовий клафуті притрушують цукровою пудрою.
Людмила РОМАШКО.