Дуже смачний і простий у приготуванні кекс. До речі, чудовий десерт до пісного столу.
Тісто:
- склянка яблучного соку
- склянка цукру
- 0,5 склянки олії
- склянка волоських горіхів
- 0,5 чайної ложки соди
- 2 склянки борошна
- велике яблуко
- 0,5 чайної ложки солі
- цедра апельсина
- дрібка ваніліну
Глазур:
- 50 г цукрової пудри
- 2–3 чайні ложки води
Горіхи обсмажити на сухій сковороді, постійно помішуючи хвилин 5–7. Подрібнити (але не на крихту). У мисці змішати олію, цукор, ванілін і сіль. Додати горіхи і цедру. У яблучний сік додати соду, і поки суміш піниться, влити в миску. Додати нарізане кубиками яблуко. Поступово всипати просіяне борошно. Вилити тісто в змащену олією форму і випікати 50–55 хв. при температурі 180 градусів. Дати охолонути. Для глазурі розтерти пудру з водою. Полити кекс.
Порада: беріть той яблучний сік, який вам самим приємно пити — від цього залежить смак і аромат кексу. Краще зробити свіжовичавлений: на склянку соку потрібно 3–4 соковитих яблука.
Діана ШЕПЕЛЬ.