8 ознак якості вареної ковбаси - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Між нами, споживачами

8 ознак якості вареної ковбаси

12 Лютого, 2020
in Між нами, споживачами
0
8 ознак якості вареної ковбаси
0
Поділилося
123
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Купуючи варену ковбасу, зверніть увагу на її зовнішній вигляд. Якщо вона якісна, то:

  • має рожевий або світло-рожевий колір
  • фарш рівномірно перемішаний
  • шпик (у відповідних сортах) білого або біло-рожевого кольору (не жовтого)
  • запах відповідає даному виду продукції
  • оболонка без пошкоджень, щільно прилягає до батона
  • немає напливів фаршу, злипань, бульйонних чи жирових «кишень»
  • оболонка не вогка, а суха, не зморщена
  • немає сірих кілець, порожнин, неперемеленої сполучної тканини (передусім у ковбасах вищих сортів)

У продукції вищих сортів не повинно бути запаху часнику. До речі, сильний аромат прянощів, як правило, покликаний приховати дефекти виробництва. Термін зберігання варених ковбас вищих сортів — 72 години (з моменту виготовлення) й 48 годин відповідно — у І та II сортів. Дату й годину виготовлення покупцю зобов’язані повідомити в будь-якому магазині. На базарі такі розпитування ні до чого не приведуть.

Деякі імпортні ковбаси, шинки, яких чимало на прилавках наших магазинів і викладках дрібнооптових та інших ринків, містять усього лише 3 відсотки м’яса. Решта, як правило, — жири й крохмаль. Для з’ясування цієї справді дивовижної «істини» аж ніяк не обов’язково вдаватись до послуг експертів. Можна взяти піпетку та розчин йоду й крапнути ним у кількох місцях на зріз м’ясного продукту. Якщо там надто багато крохмалю, то відповідні місця посиніють.

Звичайно ж, застосовувати піпетку та йод на ринку чи на стихійному базарчику дуже проблематично, та й, зрештою, який у цьому сенс? Напевно, крохмаль має певну харчову цінність і бере участь у формуванні структури багатьох продуктів. Але нам і досі якось важко погодитись із тим, що є ковбаси… без м’яса. Тому, мабуть, не варто експериментувати.

 

Попередня публікація

Томати на двох коренях -- секрет високої урожайності

Наступна публікація

Згадайте, як ви любили

Схожі публікації

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами
Між нами, споживачами

Молоко та молочні продукти на ринках продаватимуть за новими правилами

20 Травня, 2025
Дієтична добавка не лікує
Між нами, споживачами

Дієтична добавка не лікує

2 Травня, 2025
Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?
«Порадниця» довідкова

Із домашнім улюбленцем до магазину: вхід заборонено?

29 Квітня, 2025
Де курити заборонено
Між нами, споживачами

Де курити заборонено

23 Квітня, 2025
Що потрібно знати, купуючи товари у кредит
Між нами, споживачами

Що потрібно знати, купуючи товари у кредит

11 Березня, 2025
Консерви про запас: чим шкідливі прострочені
Між нами, споживачами

Консерви про запас: чим шкідливі прострочені

17 Лютого, 2025
Наступна публікація
Згадайте, як ви любили

Згадайте, як ви любили

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

29 Травня, 2025
Вуса полуниці — видаляйте

Вуса полуниці — видаляйте

29 Травня, 2025
Ароматне масло

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

29 Травня, 2025

Останні публікації

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

Таврійський національний університет імені В. І. Вернадського — “Твій шлях до перемоги починається з навчання!”

29 Травня, 2025
Вуса полуниці — видаляйте

Вуса полуниці — видаляйте

29 Травня, 2025
Ароматне масло

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

Скільки білка необхідно споживати людям старшого віку?

29 Травня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти