Булочки з вишнею — це дуже душевна домашня випічка! Пухке тісто, ароматні, з кислинкою, вишні — і все це вкрите солодкою крихтою.
Тісто:
- 300 мл молока
- 25 г свіжих дріжджів
- 7 столових ложок олії
- 60 г цукру
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
- 450—470 г борошна
- 1 яйце (для змащування)
Начинка:
- 300 г вишні (без кісточок)
- 40—50 г цукру
- 1 столова ложка крохмалю
Присипка:
- 20 г вершкового масла
- 40 г цукру
- 40 г борошна
- дрібка ваніліну
У тепле молоко викласти дріжджі, цукор, ваніль, сіль і олію. Усе ретельно розмішати. Порційно всипати попередньо просіяне борошно. Вимісити тісто до однорідності. Накрити рушником, поставити в тепло на 10 хв. Далі вимісити протягом 7—10 хв. Тісто виходить м’яким і не липне до рук. Викласти в змащену олією миску, накрити рушником. Поставити в тепло на 1 год. Тісто розділити на 16 шматочків. Округлити кожен. Накрити легким рушником, залишити на столі на 15—20 хв.
Для начинки до вишні додати крохмаль і цукор, перемішати. Кожен шматочок тіста розім’яти руками на плескачики. Викласти в середину кілька вишень. Зліпити, як вареники. Потім надати булочкам круглої форми. Викласти на деко, застелене пергаментом. Накрити рушником, залишити на 20 хв., щоб булочки збільшились в об’ємі.
Для солодкої посипки змішати борошно, цукор, ваніль. Додати шматочки холодного масла. Перетерти все руками на крихту. Булочки змастити яйцем. Присипати солодкою крихтою. Поставити в духовку, розігріту до 180 градусів. Випікати 15—17 хв. Дістати й дати повністю охолонути, накривши рушником.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.