Пізньої осені часом огортає смуток. Але яскравим і соковитим морквяним кексам під силу з ним впоратися! Морква додає яскравого кольору і соковитості, але у випічці зовсім не відчувається. Із вказаної кількості інгредієнтів виходить близько 15 кексів.
- 150 г вершкового масла (82,5%)
- 150 г цукру
- 150 г сирої солодкої моркви
- 3 яйця
- чайна ложка соди (без верху)
- лимон
- 180 г борошна
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
З лимона зняти цедру. Сиру моркву натерти на дуже дрібній тертушці, рідину віджати. М’яке масло розтерти з цукром і ваніліном. Ввести яйця, перемішати. Додати моркву і цедру, перемішати. Всипати борошно, замісити густе тісто. У кінці покласти гашену соком лимона соду. Формочки трохи змастити маслом, і викласти тісто, заповнюючи на 2/3 висоти. Поставити у розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 25–30 хв.
Порада: можна випікати в одній великій формі, тоді час випічки збільшити до 50–55 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.