Сметанна заправка пом’якшує їдкий смак редьки, у результаті салат виходить доволі ніжним. Наявність цього коренеплоду хоча і відчувається у страві, але він не перебиває смак інших інгредієнтів, а надає пікантності.
- Маленька чорна редька
- середня варена морква
- 4 круто зварених яйця
- маленьке яблуко кислих сортів
- 2 середні варені картоплини
- столова ложка рубаної зелені
- 150 г сметани
- неповна чайна ложка солі (або за смаком)
Для сметанної заправки відокремити 2 варені жовтки. Редьку, моркву і яйця (2 яйця і 2 білки) середньо натерти. Картоплини і яблуко натерти крупно. З’єднати всі продукти, додати зелені. Для заправки ретельно розтерти жовтки зі сметаною і сіллю. Заправити салат. Перемішати.
ЯК ПОЗБУТИСЯ ГІРКОТИ У ЧОРНОЇ РЕДЬКИ?
Користь чорної редьки, особливо в період застуд, сумнівів не викликає, проте можливість вживання для їжі обмежена через особливий присмак. Але якщо знати, як позбутися гіркоти у редьки, можна урізноманітнити меню корисними стравами.
* Очищену редьку крупно натерти, посипати сіллю. Дати виділитися соку, добре віджати.
* Гіркота відчуватися не буде, якщо приправити редьку кислотою: тонко нарізати або натерти і засмачити соком лимона.
* Замість олії для салату краще взяти сметану — саме цей компонент відіб’є специфічний присмак.
Діана ШЕПЕЛЬ.