Підтримайте здоров’я корисним і смачним вінегретом. Додайте до традиційного набору інгредієнтів супервітамінну морську та квашену капусту, а особливу нотку страві нададуть запечені в шкірці, а не зварені овочі. Так збережеться максимум вітамінів, а смак вийде більш насиченим. Страва урізноманітнить осіннє меню, а ще її добре готувати в піст — вона додасть сил і енергії.
* 100 г морської маринованої капусти
* 100 г квашеної капусти
* 2 середні солоні огірки
* 2 невеликі буряки
* середня морквина
* 4 середні картоплини
* невелика цибулина
* 100 г консервованого горошку
* олія
* сіль (за смаком)
* чорний мелений перець (за смаком)
Буряк, моркву і картоплю в шкірці запекти в духовці при 200 градусах, загорнувши кожен овоч у фольгу. Дати охолонути. Буряк нарізати кубиками, заправити олією і перемішати. Завдяки цьому прийому буряк не так сильно зафарбує овочі. Цибулю, огірки, моркву і картоплю нарізати кубиками. Капусту також нарізати дрібно, щоб не була довгою. Додати консервований горошок, посолити, поперчити за смаком. Засмачити олією та перемішати.
НОВИЙ СМАК
Традиційно вінегрет заправляють рослинною олією. Але ніхто не забороняє вам відступати від класичного рецепту, тому ви можете проявити фантазію і додавати в вінегрет свої улюблені продукти, роблячи його смак більш досконалим. Наприклад, спробуйте заправити його не олією, а соусом. Для цього чверть чайної ложки готової гірчиці, чайну ложку меду, 2 чайні ложки соку лимона і 3–4 столові ложки олії змішайте в окремому посуді. Посоліть і поперчіть. Спробуйте заправку на смак і полийте овочі. Заправка виходить кисло-солодкою, з легким відтінком гірчиці. Буде ще краще, якщо додасте готову гірчицю в зернах.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.