З доступних продуктів виходить ціла гірка хрусткого, легкого цукрового печива-слойок. Тепер вам не потрібно буде купувати готове листкове тісто, ви легко приготуєте його самі.
- 280 г борошна
- 150 г вершкового масла (82,5%)
- 80 мл крижаної води
- дрібка ваніліну
- 1 столова ложка лимонного соку
- чверть чайної ложки солі
- цукор для посипання (за смаком)
У миску всипати просіяне борошно. На великій тертушці натерти добре охолоджене масло (можна на 20 хв. покласти його в морозилку). Намагайтеся робити все швидко, щоб масло не почало танути від тепла рук. У воду додати сіль, ваніль і сік лимона — все добре перемішати. Влити до борошняної суміші. Дуже швидко все перемішати. Покласти в пакет, руками ущільнити тісто, відправити в холодильник на 30 хв. Потім злегка присипати борошном і розкачати в пласт 0,5 см завтовшки. Тісто умовно розділити на 3 частини.
Накрити середню частину правою стороною, а зверху лівою — вийде 3 шари. Покласти в пакет і відправити в холодильник на 20 хв. Потім дістати і знову розкачати до 0,5 см. Знову скласти в три шари. Покласти в пакет і відправити в холодильник на 20 хв. Потім дістати, розкачати на прямокутник 0,7 см завтовшки (більше робити не потрібно, слойки ще добре піднімуться в духовці).
Нарізати прямокутними смужками (приблизно 3х7 см). Викласти на деко, застелене пергаментом. Добре присипати печиво цукром (адже саме тісто несолодке). Поставити в розігріту до 200 градусів духовку на 15—20 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.