Соковитий м’ясистий маринований перець стане справжньою знахідкою, адже підходить до багатьох страв – плову, картопляного пюре, каш. Окрім того, якщо захочете перекусити чимось легким і швидко, він і тут стане у пригоді – скибочка свіжого хліба з овочевою закускою перетворюються на неймовірно смачний бутерброд.
* 1,5 кг болгарського перцю
* 100 мл олії
* 60 мл лимонного соку
* по чайній ложці солі й цукру
* 8-10 горошин чорного перцю
* лаврове листя
Перець викласти на деко, запікати в розігрітій до 220 градусів духовці 40 хв. З охолодженого перцю зняти шкірочку, видалити насіння, сік, що утворився, злити в окремий посуд. Перець довільно порізати. Викласти в стерилізовані банки, залишивши місце для маринаду. Покласти кілька горошин чорного перцю й лавровий листок. Додати до соку з перців лимонний сік, олію, сіль і цукор. Перемішати до повного розчинення кристаликів. Акуратно за допомогою столової ложки залити банки з перцем духмяним маринадом, не доходячи до краю банки 1 см. Помістити їх у каструлю з тканинною серветкою на дні. Налити холодної води по плічка банок. Банки прикрити кришками. Стерилізувати 15 хв. Опісля закрутити й перевернути. Зберігати в темному прохолодному місці.
Діана ШЕПЕЛЬ.