Великий шматок курячого м’яса засмажується в ароматній шубці з яєць, зелені та часнику, а зверху — золотава скоринка з борошна, сухарів і сиру. М’ясо зберігає соковитість, а оболонка приємно хрумтить.
- 2 невеликі курячі філе
- 2 яйця
- 50 мл молока
- сіль
- чорний мелений перець
- 2 столові ложки посіченої петрушки
- 2 середні зубчики часнику
- борошно
- 3 столові ложки панірувальних сухарів
- 3 столові ложки тертого твердого сиру
- олія
Для паніровки з’єднати: 3 столові ложки борошна, панірувальні сухарі, подрібнений на дрібній тертушці сир, дрібку солі, перемішати.
Для яєчної суміші з’єднати: яйця, молоко, посічені листочки петрушки, вичавлений часник, сіль і перець за смаком. Розмішати, щоб усі інгредієнти об’єдналися. Збивати не треба.
Куряче філе (цілим) викласти на дошку, накрити харчовою плівкою, відбити до однакової товщини м’яса, проте не дуже тонко. Аналогічно обробити другий шматок філе — вийде дві порції.
Обкачати м’ясо в борошні. Занурити кожне філе в яєчну суміш. Розігріти в сковороді олію (олії не потрібно шкодувати, адже саме вона гарантує скоринку). М’ясо обкачати в сирній паніровці з обох боків, притискаючи її руками. Зайву паніровку акуратно струсити і викласти шніцель у розігріту олію. Обсмажувати на помірному вогні без кришки до рум’янцю, приблизно по 4 хв. з кожного боку. Аналогічно обсмажити другу порцію шніцеля.
Ця страва не терпить розігріву. Проте можна зробити заздалегідь напівфабрикати, загорнути в харчову плівку та зберігати в холодильнику кілька годин, а обсмажити вже безпосередньо перед подачею на стіл.