Ароматне куряче філе в густому вершково-часниковому соусі зі спеціями — легка та корисна страва до вашого столу. До соусу підійдуть будь-які пряні трави, які чудово доповнять смак і аромат курячого м’яса. Як приправу можна також дрібно порізати чорнослив або курагу.
- 3 курячих філе
- 300 г вершків або сметани
- червоний солодкий перець
- 3—4 зубчики часнику
- 150 г сиру
- сіль
- свіжозмелений чорний перець
- сік лимона
- суміш пряних трав
Із зазначеної кількості інгредієнтів виходить 3—4 порції. Приготувати вершковий соус. Для цього часник почистити та пропустити через прес. У миску вилити вершки або сметану, додати часник, перець, сіль і сік лимона — за бажанням. Усе добре перемішати. Солодкий перець вимити, видалити насіння та порізати напівкружальцями. Філе вимити в холодній воді та добре обсушити паперовими рушниками. У кожному зробити 3—4 надрізи і натерти сумішшю приправ, посолити. У надрізи вкласти по шматочку болгарського перцю. Замість нього можна використати скибочки помідорів. Форму для запікання змастити вершковим маслом і викласти у неї філе. Залити вершковим соусом і притрусити тертим сиром.
Запікати приблизно 40 хв. у розігрітій до 180 градусів духовці. Форму з готовим філе вийняти з духовки, накрити фольгою і дати постояти 10 хв.
Куряче філе виходить ароматним, ніжним і соковитим, з апетитною сирною скоринкою. І при цьому готувати його дуже просто. На гарнір ідеально підійдуть тушковані овочі, картопляне пюре, рис або макарони.
Діана ШЕПЕЛЬ.