Кропива замість холодильника та інші способи зберігання м’яса у спеку - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Кропива замість холодильника та інші способи зберігання м’яса у спеку

4 Липня, 2019
in Кухонні університети
0
Кропива замість холодильника та інші способи зберігання м’яса у спеку
0
Поділилося
406
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

 

Зберігання їжі — особливо актуальна влітку проблема. А м’ясо — один із продуктів, які швидко псуються. 2–3 дні матимете свіже м’ясо, обгорнувши та переклавши його свіжим листям кропиви. Потім слід замотати у вологий рушник і покласти в емальований посуд.

Замість кропиви використовують листя горіхового дерева, хрін, полин. Якщо немає холодильника, замаринуйте м’ясо. Свіже можна зберігати 2–3 дні, загорнувши в полотняну серветку, змочену оцтом, та поклавши в прохолодне місце. Або натерши лимонним соком і поставивши в скляному чи емальованому посуді в прохолодне місце. Добре зберігається м’ясо в насиченому розчині солі. Можна нарізувати його шашличними шматками, натерти сіллю, скласти в каструлю й поставити у прохолоду.

М’ясні продукти зберігають у криниці, підвісивши на мотузі. Можна залити м’ясо кисляком, сироваткою, охолодженим молоком. Добре зберігається в розтопленому жирі, що, застигнувши, запобігатиме псуванню. Для цього м’ясо змащують жиром, загортають у пергаментний папір та підвішують у прохолодному місці. Перешкоджають псуванню м’яса цибуля та часник. Також свіже м’ясо можна зберегти кілька днів у полотняній серветці, просоченій розчином саліцилової кислоти (чайна ложка на 0,5 л води). Перед приготуванням його ретельно промивають холодною водою. Фарш не зберігайте понад 10–12 год. Готові продукти з нього лежать значно довше.

Буває, що м’ясо полежить у закритому пакеті й «задихнеться». Тоді його треба промити та замочити в розчині лимонного соку чи столового оцту.

Людмила РОМАШКО.

 

 

Попередня публікація

Дифенбахія впирається в стелю... А що далі?

Наступна публікація

Яка соковижималка вичавить більше?

Схожі публікації

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Рецепти страв

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі
Рецепти страв

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Родина

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
Ідеальне тісто для піци як у піцерії
Рецепти страв

Ідеальне тісто для піци як у піцерії

7 Грудня, 2025
Заварні пиріжки з капустою
Рецепти страв

Заварні пиріжки з капустою

7 Грудня, 2025
Запечений гарбуз у салаті
Рецепти страв

Запечений гарбуз у салаті

29 Листопада, 2025
Наступна публікація
Яка соковижималка вичавить більше?

Яка соковижималка вичавить більше?

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

18 Грудня, 2025
Чи підживлювати орхідеї

Чи підживлювати орхідеї

18 Грудня, 2025
Часте чхання: норма чи патологія

Часте чхання: норма чи патологія

17 Грудня, 2025
Коли потрібен Акт обстеження для призначення субсидії

Коли потрібен Акт обстеження для призначення субсидії

17 Грудня, 2025

Останні публікації

Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

Олена Івановська: “У захисті української мови мусимо бути рішучими та наполегливими”

18 Грудня, 2025
Чи підживлювати орхідеї

Чи підживлювати орхідеї

18 Грудня, 2025
Часте чхання: норма чи патологія

Часте чхання: норма чи патологія

17 Грудня, 2025
Коли потрібен Акт обстеження для призначення субсидії

Коли потрібен Акт обстеження для призначення субсидії

17 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти