Вони виходять дуже ніжними, а в поєднанні з сирно-сметанним соусом — неймовірно смачні та ситні.
Тісто:
* 500 г картоплі
* столова ложка вершкового масла
* 200 г борошна
* 2 столові ложки манки
* 1 яйце
* 0,5 чайної ложки солі
* борошно для присипки
* середній лавровий листок
* 4 горошини чорного перцю
* 2 горошини духмяного перцю
Соус:
* 250 г сметани
* 2 зубчики часнику
* 100 г сиру твердих сортів
* чверть чайної ложки солі
Картоплю відварити до готовності, воду повністю злити. Розім’яти на пюре, посолити, додати масло. До борошна додати манку. В охолоджену картоплю ввести яйце, перемішати, частинами всипати борошно з манкою. Вимісити — тісто виходить м’яким, злегка липне до рук. Дати постояти в холодильнику 20 хв. Тісто розділити на 4 частини, розкачати джгутиками. Нарізати їх шматочками, як на ліниві вареники. Воду закип’ятити разом зі спеціями, посолити. Опускати подушечки в киплячу воду. Коли спливуть, варити 4 хв.
Для соусу з’єднати сметану, сіль і пропущений через часникочавилку часник. Викласти подушечки в форму для запікання. Полити соусом. Притрусити середньо натертим сиром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 10–15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.