Кабачки в пивному клярі - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Кабачки в пивному клярі

11 Липня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Кабачки в пивному клярі
0
Поділилося
141
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Кляр на пиві відрізняється від багатьох інших варіантів тим, що завдяки численним бульбашкам вуглекислого газу в рідині готове тісто виходить дуже легким і хрустким.

  • 1,5 склянки світлого пива
  • 1,5 склянки борошна
  • 0,5 чайної ложки солі

Основна страва:

  • 2 середні кабачки
  • 250 мл олії
  • 0,5 склянки борошна
  • 0,5 чайної ложки солі
  • 0,5 чайної ложки сушеного часнику

Пиво для приготування кляру підходить будь-яке світле (темне не беріть — гірчитиме), але дуже холодне (краще крижане). Кабачки для цього рецепта краще обирати молоденькі, невеликого розміру (приблизно по 350 г кожен), з тонкою шкіркою і насінням, що не сформувалося. Великі плоди теж підходять, але тоді слід зняти з них шкірку та видалити насіння, а потім нарізати півкільцями.

Кабачки нарізати кружальцями завтовшки приблизно 1—1,5 см. Скласти в миску, посолити і приправити сушеним часником, якщо любите. Як варіант, можна взяти свіжий часник: пропустити його через прес або нарізати тонкими пластинками, які потім потрібно буде забрати. Залишаємо кабачки просочуватися часниковим ароматом на 15 хв. за кімнатної температури.

Старі кабачки краще витримувати близько пів години. Коли кабачки полежать, вони дадуть багато соку — виливаємо його.

Для кляру просіяти 1,5 склянки борошна. Додати сіль. Усе змішати. Далі, поступово наливаючи добре охолоджене пиво, ретельно перемішати масу, щоб не було грудочок. Спочатку кляр буде дуже густий і з грудочками, але з додаванням рідини набуде необхідної консистенції. Усього на 1,5 склянки борошна потрібно стільки ж пива. За густотою він виходить рідшим, ніж тісто на оладки, але не надто рідким. Важливо використовувати кляр на пиві відразу ж після приготування. В тарілку просіяти пів склянки борошна та обкачати в ньому кабачкові кружальця. Надлишки борошна струсити. Завдяки попередньому витримуванню в солі та борошняній паніровці кляр добре триматиметься на овочевих скибочках. Після цього відразу ж занурити кабачки в пивний кляр. Найзручніше робити це за допомогою виделки.

У невелику каструльку налити одразу всю олію. Її має бути багато, щоб кабачки в ній плавали. Добре розігріти. (Якщо розігріти недостатньо, тісто вбере занадто багато олії, а при перегріві скоринка кляру горітиме, а всередині кабачок залишиться сирим). Закласти в гарячу олію кілька заготовок (щоб вільно плавали і не торкалися одна одної) і смажити на середньому вогні, поки нижня сторона трохи зарум’яниться. Кляр швидко «схопиться», візьметься пухирцями та збільшиться в об’ємі. Коли нижній бік зарум’яниться, акуратно перевернути і смажити далі. В процесі обсмажування кілька разів перевертати кружальця, щоб рівномірно вкривалися рум’яною скоринкою і не згоріли.

Готові кабачки в клярі викласти на таріль, застелену паперовими серветками (вони вберуть зайвий жир). Аналогічно обсмажити решту заготовок.

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Чи варто скошувати полуницю?

Наступна публікація

5 книг, що допоможуть знизити рівень тривожності

Схожі публікації

М’ятний сироп
Кухонні університети

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Апетитні котлети з крабових паличок із сиром
Кухонні університети

Апетитні котлети з крабових паличок із сиром

26 Червня, 2025
Яскрава гречана каша з небанальним смаком
Кухонні університети

Яскрава гречана каша з небанальним смаком

25 Червня, 2025
Освіжаючий холодник на кефірі
Кухонні університети

Освіжаючий холодник на кефірі

24 Червня, 2025
Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою
Кухонні університети

Варення з ревеню: ароматне, солодке, з кислинкою

13 Червня, 2025
Сирники із зеленню
Кухонні університети

Сирники із зеленню

12 Червня, 2025
Наступна публікація
5 книг, що допоможуть знизити рівень тривожності

5 книг, що допоможуть знизити рівень тривожності

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

27 Червня, 2025
М’ятний сироп

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Гортензія любить вологу і затінок

Гортензія любить вологу і затінок

27 Червня, 2025
Самодопомога при стресі

Самодопомога при стресі

27 Червня, 2025

Останні публікації

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

«Друзі, я в ліс»: Віталіна Біблів – про ідеальний вихідний

27 Червня, 2025
М’ятний сироп

М’ятний сироп

27 Червня, 2025
Гортензія любить вологу і затінок

Гортензія любить вологу і затінок

27 Червня, 2025
Самодопомога при стресі

Самодопомога при стресі

27 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти