У літній період — ніяких томатних концентратів та іншої консервації, в сезон готуємо борщ зі свіжими помідорами і м’ясистим болгарським перцем, які зроблять його ще ароматнішим!
На 4 л води:
- 0,6 кг свинячих реберець
- 7 середніх картоплин
- півголовки середньої свіжої капусти
- 2 великі буряки
- 2 великі морквини
- 2 середні цибулини
- 2 великі червоні солодкі перці
- 6–7 середніх помідорів
- 2–3 зубчики часнику
- 2–3 лаврових листки
- столова ложка солі (без верху або за смаком)
- чорний перець (краще свіжозмелений)
- олія
- зелень петрушки і кропу (півпучка)
М’ясо залити 4 л води. Варити 40 хв. Помідори крупно нарізати, тушкувати на сковороді до м’якості, перетерти через сито на пюре. Цибулю дрібно нарізати. Моркву і червоний перець порізати кубиками. Капусту тонко нашаткувати. Буряк нарізати тонкою соломкою. Буряк і моркву окремо трохи обсмажити на олії. Картоплю нарізати кубиками або брусочками. У киплячий бульйон покласти буряк разом з олією, в якій смажився. Коли бульйон закипить, додати моркву з олією. Варити на невеликому вогні 5 хв. Покласти картоплю. Через 5–7 хв. додати цибулю, червоний перець і помідори. Коли закипить, викласти капусту, варити 7–10 хв. Покласти лаврове листя, посолити, поперчити. Додати подрібнені зелень і часник. Зняти з вогню. Дати настоятися 15–20 хв.
Діана ШЕПЕЛЬ.