Якщо ви вже вдосталь посмакували полуницею, можна приступати до виготовлення кондитерських виробів з нею. Влаштуйте собі, близьким і друзям свято з полуничним “Наполеоном”.
Для тіста:
* 300 г борошна
* 200 г сметани
* 200 г масла
Для крему:
* 200 г масла
* 0,5 банки згущеного молока
* 0,5 склянки полуничного пюре
* дрібка ванільного цукру
* 100 г полуниці
* склянка посічених горіхів
Борошно перетерти з охолодженим маслом на крихти. Додати сметану і перемішати до однорідної маси. Тісто розділити на 8 частин, скачати їх у кульки й поставити у холодильник на 1 годину. Потім розкачати їх на тонкі кружальця однакового діаметра. Випікати на змоченому водою деку при температурі 250 градусів до золотистого кольору.
Для крему масло збити до однорібної маси, поступово додаючи згущене молоко. Наприкінці додати ванільний цукор і перемішати з полуничним пюре. Охолоджені коржі перемастити кремом і притрусити посіченими підсмаженими горіхами. Прикрасити полуницями.