Сезон шпинату минає дуже швидко, однак його зелень можна легко заготувати, заморозивши на зиму.
Шпинат зручно заморожувати у кубиках. Для цього підготовлене листя дрібно нарізають, укладають у формочки для льоду, заливають кип’яченою водою та поміщають у морозильну камеру. Коли кубики повністю замерзнуть, їх складають у поліетиленовий пакет та знову закладають у морозильник. Додають такі кубики до яєчні, перших страв, соусів, рагу за 1–2 хвилини до закінчення процесу приготування.
Або ж шпинат подрібнюють блендером до стану пюре, укладають у формочки, заливають розтопленим вершковим маслом та заморожують. Перед заморожуванням шпинат можна бланширувати — на хвилину залити окропом, а потім обдати дуже холодною водою. Потім зелень відкидають на друшляк і дають стекти воді. Після цього вона стане м’якішою і її можна буде перетерти через сито, якщо у вас немає блендера.
Порада: замість формочок для льоду можна використовувати формочки для цукерок, які продаються у коробках, або одноразові стаканчики.
Людмила РОМАШКО.