Рецепт дуже простий, бо готується випічка без використання дріжджів. Більше нагадує кекс із ніжним соковитим м’якушем, але за смаком не поступається традиційній пасці.
Тісто:
* 150 г цукру
* 100 г вершкового масла (82,5%)
* дрібка ваніліну
* 2 яйця
* 200 мл сметани (15–20%)
* 200–250 г борошна
* чайна ложка гашеної соди
* 0,5 чайної ложки солі
* столова ложка цедри лимона (апельсина)
Глазур:
* 100 г цукрової пудри
* 2—3 чайні ложки соку лимона (апельсина)
М’яке масло розтерти з сіллю, цукром і ваніліном. Ввести яйця, перемішати. Додати сметану, цедру, перемішати. Всипати борошно, в кінці додати гашену соду. Замісити негусте тісто. Заповнити форми на 2/3 висоти. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Випікати 40–50 хв. Для глазурі розтерти пудру, поступово підливаючи сік, щоб утворилася тягуча помадка. Коли охолонуть, паски покрити глазур’ю.
Смачного Великодня!