Булгур – східний гість на нашому столі - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети Домашній технолог

Булгур – східний гість на нашому столі

12 Лютого, 2019
in Домашній технолог, Кухонні університети, Рецепти страв
0
Булгур – східний гість на нашому столі
0
Поділилося
272
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Не так давно в наших магазинах з’явилася нова крупа – булгур, однак не всі знають, які смачні страви з нього можна приготувати. Тим часом це крупа з тисячолітньою історією, яка за століття упевнено ввійшла в середземноморську, індійську, вірменську та азербайджанську кухні з багатим кулінарним минулим. На Кіпрі та у Греції з булгура готують весільний плов, а у Туреччині – традиційний «суп наречених» із сочевицею. У Китаї його вважають священною крупою.

Булгур – це пшенична крупа. Її особливість у тому, що пшеницю для булгура збирають у період молочної зрілості, потім пропарюють, сушать, отримані зерна шліфують і подрібнюють. Завдяки цьому крупа набуває виразного горіхового смаку та аромату, а час її подальшого приготування скорочується. Булгур використовують для приготування супів, салатів, різних страв і десертів, фарширування овочів. Він чудово поєднується з м’ясом, рибою, морепродуктами та овочами. У східній кухні цією крупою часто замінюють традиційний рис для плову.

Приготування булгура має свої особливості. Перед варінням крупу не промивають, але обов’язково обсмажують на вершковому маслі або олії. Без цього горіховий присмак, за який її й цінують в усьому світі, не буде відчуватися. Спробувавши булгур, ви не залишитеся байдужими до цього незвичного смаку.

ОСНОВНИЙ РЕЦЕПТ

Інгредієнти. Склянка булгура, 2 склянки води, 2 столові ложки вершкового масла, сіль – за смаком.

Спосіб приготування. Розтопити у казані масло. Всипати крупу, перемішати, обсмажувати 5 хв. Залити водою, посолити. Збільшивши вогонь, довести до кипіння. Варити на маленькому вогні 15-20 хв. Дати настоятися 5 хв. Готовий гарнір має приємний горіховий присмак.

З КУРКОЮ ТА ОВОЧАМИ

Інгредієнти. 300 г курячого філе, морква, цибулина, солодкий перець, склянка булгура, 2 склянки води, олія, вершкове масло, чорний мелений перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування. Нарізати філе невеликими шматочками, обсмажити на олії до готовності, відкласти. У цю саму сковороду покласти подрібнені моркву, цибулю, перець, готувати 20 хв. на середньому вогні. На іншій сковороді розтопити вершкове масло, просмажити крупу приблизно 5-7 хв., додати овочі, курятину, залити водою, довести до кипіння й тушкувати під кришкою 15-25 хв.

Анна МЕЛЬНИЧУК.

Попередня публікація

Як правильно самостійно фарбувати вії у домашніх умовах

Наступна публікація

Почав діяти оновлений контактний центр для пасажирів «Укрзалізниці»

Схожі публікації

Різдвяне печиво
Рецепти страв

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво
Рецепти страв

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025
Бігос
Рецепти страв

Бігос

20 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Рецепти страв

Гарбузові кекси без борошна та цукру

13 Грудня, 2025
Побита запечена картопля в мундирі
Рецепти страв

Побита запечена картопля в мундирі

13 Грудня, 2025
Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе
Родина

Підтримуйте своїх рідних захисників, підтримуйте себе

13 Грудня, 2025
Наступна публікація
Почав діяти оновлений контактний центр для пасажирів «Укрзалізниці»

Почав діяти оновлений контактний центр для пасажирів «Укрзалізниці»

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

22 Грудня, 2025
Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

22 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025

Останні публікації

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

Обираючи між рецептурними бовтанками та сучасними мазями

22 Грудня, 2025
Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

Про пенсію тих, хто виїхав із ТОТ і перебуває за кордоном

22 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Імбирні пряники

21 Грудня, 2025
Різдвяне печиво

Різдвяне печиво

21 Грудня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти