9 лютого святкують Міжнародний день піци. У тому вигляді, в якому ми знаємо й любимо піцу, вона вперше з’явилася на початку ХІХ ст. у Неаполі. А не так давно її навіть внесли до списку всесвітнього культурного спадку. Є багато варіантів піци, у цьому рецепті до стандартного набору продуктів додамо солоні огірки – вони нададуть соковитості та свіжості.
Тісто: 250 мл молока, 50 г свіжих дріжджів, 3 чайні ложки цукру, 5 столових ложок олії, 2 яйця, 500-550 г борошна, 0,5 чайної ложки солі.
Начинка: по 2 столові ложки томатної пасти та води, по 0,5 чайної ложки солі та цукру, 300 г грибів, середня цибулина, 150 г солоних огірків, 150-200 г твердого сиру.
Спосіб приготування. У теплому молоці розвести цукор і дріжджі, перемішати. Поставити в тепло, щоб підійшли. Яйця збити, додати сіль, олію та опару, перемішати. Всипати борошно, замісити тісто. Поставити в тепло. Змішати пасту, воду, сіль і цукор. Цибулю порізати тоненькими напівкружальцями. Гриби порізати пластинками, злегка обсмажити, охолодити. Огірки порізати кружальцями. Сир крупно натерти. Тісто розкачати в коло, перенести на деко. Змастити тісто томатом, викласти цибулю, гриби, огірки. Притрусити сиром. Поставити в розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хв.
Порада: як відомо, найсмачніша піца – з великою кількістю сиру, тому на начинці не економте.