28 листопада розпочався Різдвяний піст (Пилипівка), який триватиме до 6 січня. Пропонуємо рецепти цікавих пісних страв зі звичайних найпоширеніших овочів, які за смаком і поживністю, оригінальним поєднанням інгредієнтів не поступаються традиційним м’ясним та рибним. Тож фантазуйте та смакуйте!
ГОЛУБЦІ З БУРЯКОМ
Інгредієнти. Невелика капустина, середній буряк, корінь хрону, зелень петрушки, олія, сіль.
Спосіб приготування. Відварену капусту розібрати на листя, потовщені частини відбити. Почищені буряк і хрін натерти на тертушці, змішати, посолити за смаком і викласти на капустяні листки. Згорнути їх конвертом, скласти у сотейник з олією, трохи підсмажити з обох боків, долити води і тушкувати до готовності. Подаючи на стіл, притрусити посіченою зеленню.
МОРКВ’ЯНІ ФРИКАДЕЛЬКИ
Інгредієнти. 2 середні морквини, 2-3 столові ложки манної крупи, олія, сіль, цукор.
Спосіб приготування. Почищену моркву натерти на дрібній тертушці, додати сіль і цукор за смаком, змішати з манкою і сформувати невеликі фрикадельки. Обсмажити їх на сильному вогні з обох боків на олії, потім додати трохи гарячої води і тушкувати 20 хв. на малому вогні під кришкою.
Леся ДЕМЧУК.