М’якуш у них трохи вологий, пористий і ніжний. А ще такі часникові пампушки довго не черствіють. Секрет — у додаванні меду.
Тісто:
- 450 г борошна
- 1 чайна ложка солі
- 1 столова ложка меду
- 2 столові ложки олії
- 300 мл теплої води
- 5 г сухих дріжджів (або 15 г свіжих)
Заправка:
- чверть чайної ложки солі
- 1 столова ложка олії
- 1 столова ложка води
- 2 великі зубчики часнику
- 3 гілочки кропу
У теплу воду додати сіль, мед і дріжджі, розмішати. Поступово всипати просіяне борошно. Розмішувати ложкою, адже тісто липке. Наприкінці влити олію, розмішати. Тісто буде липким і вологим. Не потрібно підсипати більше борошна, інакше булочки не вийдуть пухкими. Миску прикрити рушником, залишити в теплому місці на 1 год. Тісто на пампушки має піднятися.
Для заправки змішати олію, холодну кип’ячену воду, сіль, посічений кріп і вичавлений часник. Залишити, щоб настоювалася.
Стіл змастити тонким шаром олії. Викласти тісто. Руки теж змастити олією, злегка обім’яти тісто, щоб вийшов валик. Розділити на шматочки по 50 г. Скачати шарики.
Заготовки перенести у форму для випічки, застелену пергаментом. Між пампушками має бути невелика відстань, адже вони піднімуться в процесі випікання. Залишити на 20 хв. у теплому місці. За цей час булочки трохи підростуть.
Випікати в духовці, заздалегідь розігрітій до 180 градусів, протягом 25 хв. Зверху пампушки повинні підрум’янитися.
Гарячу випічку полити часниковою заправкою. Для більш рівномірного її розподілу краще використовувати пензлик. Аромат незрівнянний!