Ситний суп із фаршем, рисом та капустою, так схожий за смаком на голубці. Зі сметаною та чорним хлібом — ідеально.
На 1,5 л води (бульйону):
- 1 середня цибулина
- 1 середня морквина
- 2 зубчики часнику
- 500 г фаршу
- 120 г сухого рису
- 400 г білоголової капусти
- 2 столові ложки томатної пасти
- 500 мл томатного соку
- неповна чайна ложка солі
- чорний мелений перець
- 1 лавровий листок
- дрібка цукру
- олія
Дрібно нарізати цибулину та часник, морквину крупно натерти. Капусту нашаткувати або нарізати маленькими шматочками. У каструлі на середньому вогні розігріти олію. Викласти цибулю, смажити до золотавості. Додати моркву, смажити разом до м’якості. Додати томатну пасту та часник, готувати разом 1 хв. Викласти фарш, смажити, розбиваючи грудочки, до побіління фаршу. Додати капусту, рис і томатний сік.
Влити бульйон або воду, посолити, поперчити за смаком, додати лавровий листок. Для балансу смаку додати цукор. Довести до кипіння на сильному вогні, потім зменшити нагрів до мінімуму і тушкувати під кришкою до готовності рису та капусти (близько 20 хв.).
Зняти з вогню, залишити настоюватися під кришкою 10 хв. Подавати зі сметаною та зеленню.
Порада: можете зварити велику каструлю такого супу і заморозити половину невеликими порціями. А потім діставати з морозилки та розігрівати.