Легке, ніжне меренгове горіхове печиво. Смак дещо нагадує коржі в «Київському» торті.
- 2 яєчні білки (приблизно 60–70 г)
- 150 г дрібного цукру
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- 50 г горіхів
- 50 г шоколаду
Печиво готується швидко, тому духовку можна відразу поставити розігріватися до 150 градусів.
До білків додати сіль, збити міксером 1 хв. на легку пінку. Всипати ваніль. Постійно збиваючи білки міксером, тонкою цівкою всипати дрібнокристалічний цукор. Він має повністю розчинитися в білковій масі. Збивати близько 10 хв. Маса має стати щільною, пишною та глянсовою.
Горіхи (на ваш смак) попередньо підсушити в духовці чи на сковорідці, щоб були більш ароматними. Подрібнити на крихту. Шоколад (чорний, молочний) дрібно натерти чи порубати ножем. Обережно додати в білкову масу горішки та шоколад, акуратно перемішуючи ложкою. Довго перемішувати не можна, адже печиво може не піднятися.
Деко застелити пергаментом. Викласти печиво (по 1 столовій ложці) на пергамент. Виходить близько 14 штук. Викладати можна також за допомогою кондитерського мішка.
Випікати при 150 градусах орієнтовно 20–25 хв. на середньому рівні. За цей час печиво трохи підрум’яниться, стане ззовні хрустким, а всередині трохи тягучим. Якщо хочете, щоб було повністю сухим, треба зменшити температуру до 100 градусів і випікати близько 40–50 хв. Не знімати печиво з дека одразу після випікання, а дати полежати та підсушитися й охолонути 5–7 хв.
* За бажанням можна склеїти печива попарно за допомогою вареного згущеного молока.
* Замість горіхів і шоколаду смачно виходить також із кокосовою стружкою.