М’яке, ароматне, смачне та корисне морквяне печиво в піст і на щодень.
На 12 штук:
- 140 г моркви
- 50 г цукру
- 50 мл олії
- 160–180 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- 30 г будь-яких горіхів
- 30 г будь-яких сухофруктів
- цедра 1 лимона або апельсина
- дрібка ваніліну
- дрібка солі
- цукрова пудра
Сиру моркву дрібно натерти, сік віджати. Викласти в миску. Додати цукор, ваніль, сіль і олію, перемішати виделкою. Додати цедру, подрібнені горіхи та сухофрукти. Всипати частину борошна та розпушувач, перемішати. Поступово всипати борошно, що залишилося. Замісити тісто, яке має бути м’яким, трохи липким, але добре тримати форму.
Столовою ложкою набирати тісто, вологими руками формувати кульки. Трохи сплющити руками. Викласти на деко, застелене пергаментом. Випікати в добре розігрітій до 180 градусів духовці 15 хв. Як охолоне, притрусити цукровою пудрою.