Приготувала гарнір до м’яса — стушкувала квашену капусту з медом і гірчицею. Здавалося б, так просто, але вийшло смачно. Родина хвалила, просила робити ще. Запрошую на дегустацію!
- 1 велика цибулина
- 1 середня морквина
- 2 кислі яблука
- 300 г квашеної капусти
- пів маленької головки свіжої капусти
- 2 столові ложки меду
- 1 столова ложка гірчиці
- олія
- сіль
- чорний мелений перець
- лавровий лист
Цибулину та очищені яблука нарізала кубиками. Морквину середньо натерла. Нашаткувала свіжу білоголову капусту. Квашену капусту поклала в друшляк, щоб стекла рідина, потім порізала на коротші смужки. На сковороді розігріла олію. Додала цибулю, смажила до золотавості. Виклала моркву, тушкувала разом 5 хв. Додала яблука, помішувала на середньому вогні 5 хв. Додала квашену та свіжу капусту, тушкувала ще хвилин 5. У склянці змішала мед і гірчицю. Додала медово-гірчичну суміш, лавровий лист, підсолила, поперчила, перемішала та залишила на слабкому вогні під кришкою хвилин на 20–25.
Наталя КУЧЕР. м. Малин.