Це вже не просто десерт, а повноцінний сніданок.
- 3 великі яблука
- 30 г родзинок (кураги)
- 50 г рису
- 3 чорносливи
- 50 г сметани
- 2 чайні ложки цукру
- 2 чайні ложки меду
- 20 г вершкового масла
- горішки
- кориця
- ванілін
Відварити рис до готовності в підсоленій воді. Зняти з плити, додати родзинки (або дрібно нарізану курагу, в’ялену вишню), дрібку ванілі, мед і масло, перемішати.
З яблук зрізати кришечки, видалити насіння. Ложкою вирізати частину м’якоті, залишивши стінки 0,5 см. Нарізати яблучну м’якоть маленькими кубиками, додати до рису.
Яблука зсередини притрусити корицею. Нафарширувати наполовину рисом. У кожне покласти по одному чорносливу без кісточки (всередину чорносливу можна вкласти горішок) і заповнити яблучні чашечки рисом до верху. Притрусити рис корицею. Накрити яблука кришечками. Викласти у форму, поставити в розігріту до 180 градусів духовку. Запікати близько 30–35 хв.
Для соусу збити міксером сметану з цукром і ваніллю. Подавати яблука, поливши сметанним соусом і притрусивши посіченими горішками.