Гарбузові скибочки в цитрусово-цукровому сиропі — насолоджуйтесь осіннім казковим десертом.
- 700 г м’якоті гарбуза
- 500 г цукру
- 3 мандарини
- 1 апельсин
- 1 лимон
- 1 паличка кориці
Гарбуз нарізати однаковими шматочками. Викласти в каструлю, засипати цукром. Перемішати, залишити, щоб пустив сік. Тим часом натерти дрібно цедру з апельсина та лимона. Додати її та корицю до гарбуза. Цитрусові почистити від білого прошарку, довільно нарізати. Подрібнити апельсин, мандарини та лимон на кашку (блендером чи в м’ясорубці). Протерти крізь сито (відділяючи м’якоть) у каструлю до гарбуза. Поставити каструлю з гарбузовими скибочками на плиту.
На сильному вогні під кришкою довести вміст до кипіння. Потім зняти кришку і прокип’ятити шматочки в сиропі рівно 5 хв. Варити потрібно обов’язково на сильному вогні — так скибочки залишаться цілими. Адже за невисокої температури гарбуз перетвориться на пюре. Помішувати теж не треба, щоб шматочки зберегли форму (тільки нахиляти каструлю в різні боки час від часу). Зняти з плити, залишити на 5 год., або на ніч. Знову довести до кипіння, варити 5 хв. Вдруге залишити на ніч. Повторити ще 2—3 рази — залежить від сорту гарбуза. У результаті мають вийти прозорі шматочки в густому сиропі.
Наприкінці корицю прибрати. Гарячим розкласти в підготовлені банки. Закрити під ключ, укутати, залишити до охолодження. Зберігати в темному прохолодному місці. У процесі зберігання сироп загусне. Виходить 800 мл.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.