Цього року слива вродила так, що треба було щось із неї робити. Знайшла рецепт, який зацікавив настільки, що відразу захотілося спробувати. Що я можу сказати — готуєш сливове варення, а оселею лине дивовижний аромат шоколаду! Швидко, просто, смачно, оригінально — на мою думку, ідеальний рецепт!
- 1 кг слив
- 50 г какао-порошку
- 500 г цукру
- 0,5 склянки води
Сливи помити, обсушити. Розрізати навпіл, видалити кісточки. Потім розрізати на четвертинки. У каструлю насипати, цукор і какао, перемішати. Поступово налити порцію води, перемішати, щоб не було грудочок. Довести воду з цукром та какао до кипіння. Додати в цей шоколадний сироп підготовлені шматочки слив. Довести до кипіння, знімаючи піну, і варити на слабкому вогні близько години, часто помішуючи. Перелити гаряче сливове шоколадне варення в стерильні банки та закрити під ключ. Виходить 1 літр.
Варення «Слива в шоколаді» — солодке, з кислинкою — чудово смакує з млинцями та оладками, ним можна полити домашній сир або прошарувати пиріг.
Наталя ЛЕБЕДИН.
м. Тернопіль.