«Гнізда» солодкого перцю заповнюються фаршем, зверху — цибулька, помідори, тертий сир, усе це запікається в духовці. Смакота!
- По 350 г свинини та яловичини
- 2 скибочки білого хліба
- 1 невелике яйце
- середня цибулина
- 3—4 великі солодкі перчини
- 3—4 помідори
- 1 червона цибулина
- невеликий пучечок петрушки
- 1—2 столові ложки кетчупу
- 1—2 столові ложки майонезу
- 100 г твердого сиру
- 1 зубчик часнику
- сіль
- чорний мелений перець
Хліб замочити в молоці, віджати. Далі м’ясо, цибулю та хліб прокрутити на м’ясорубці. Фарш посолити, додати трохи меленого перцю. Вбити яйце, добре розмішати до однорідної маси й відбити. Для цього фарш зібрати в шар, попіднімати та покидати назад у миску. Накрити й поки що відставити.
У перцю видалити насіння та нарізати кільцями 5—7 см заввишки. Тоненькими кільцями нарізати цибулю. Кружальцями — помідори. Обрізки овочів подрібнити та додати у фарш. Також добре покласти трохи порубаної петрушки та зубчик часнику. Все перемішати.
Деко застелити фольгою. Трохи змастити олією. Викласти кільця перцю. Заповнити «гнізда» фаршем. Змастити кетчупом. Зверху — цибулю. Трохи змастити майонезом (можна замінити сметаною). Потім — помідори. Далі — знову майонез. Поставити деко в попередньо розігріту до 200 градусів духовку. Запікати 30 хв. Дістати страву з духовки, притрусити сиром, запікати ще 10 хв. до рум’яної сирної скоринки.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.