Оладки з яблуками на кефірі виходять завжди пухкими та ніжними. Готувати дуже просто, та є один секретик. Приготуйте, у вас усе вийде!
- 250 мл кефіру
- 1 яйце
- 0,5 чайної ложки соди
- чверть чайної ложки солі
- дрібка ваніліну
- 1 столова ложка олії без запаху (в тісто)
- 1,5 столові ложки цукру
- 170—180 г борошна
- 2 великі яблука
- олія (для смаження)
Послідовність дій і кількість продуктів при приготуванні тіста дуже важливі, тож їх треба дотримуватися. У каструльку викласти яйце, розтерти з цукром, ваніліном і сіллю. Влити кефір, перемішати. І ось тепер секрет — масу поставити на маленький вогонь і прогріти. Необхідно постійно помішувати, щоб яйце не згорнулося. Маса має стати теплою, але не гарячою. Зняти з вогню. Потроху всипати борошно та перемішати. Додати соду й перемішати. Наприкінці влити олію та замісити тісто. Воно має бути доволі густим — не литися, а сповзати з ложки. За необхідності додати ще трохи борошна. Попередньо очищені яблука нарізати просто в тісто дрібними шматочками. Можна натерти на великій тертушці, але нарізані шматочками в оладках смачніші. Все перемішати. Залишити тісто на столі на 15 хв., більше не перемішувати.
Сковорідку з невеликою кількістю олії добре прогріти. Викладати тісто по столовій ложці. Перевертати оладки на інший бік треба тоді, коли низ просмажиться. Визначити це можна по пухирцях, які з’являтимуться зверху оладок. Обсмажити до рум’яності з іншого боку. Готові викладати на паперові серветки, щоб позбутися зайвого жиру.
Як трохи охолонуть, за бажання можна притрусити цукровою пудрою, змішаною з корицею, яка чудово смакує з яблуками.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.