На вигляд — апетитний сливовий пиріг, а на смак — ніжний тортик із вершковим присмаком.
Сирна начинка:
- 400 г кисломолочного сиру
- 130 г цукру
- 2 середні яйця
- 100 г сметани
- 20 г крохмалю (борошна)
- чайна ложка цедри лимона (апельсина)
- дрібка ваніліну
Тісто:
- 120 г вершкового масла
- 2 середні яйця
- 120 г цукру
- дрібка солі
- дрібка ваніліну
- 80 г молока
- 240—250 г борошна
- 1 чайна ложка розпушувача
- сливи
Для сирної начинки: змішати кисломолочний сир (жирність не має значення) із цукром, ваніліном, яйцями, сметаною та крохмалем (борошном). За бажання для аромату можна натерти цедру. Все протерти блендером, щоб маса вийшла максимально однорідною та гладенькою. (Якщо блендера немає, можна спочатку протерти сир крізь сито, а потім з’єднати з іншими продуктами).
Для тіста всі продукти мають бути кімнатної температури. З’єднати м’яке масло, цукор, ванілін, сіль. Перемішати виделкою до однорідності, а потім 2 хв. збивати міксером до пишності. Додати яйця, трохи збити міксером. Всипати одну частину борошна, змішаного з розпушувачем. Збити міксером. Влити молоко, трохи перемішати. Всипати другу частину борошна, перемішати. Тісто виходить, як для кексів, трохи в’язким.
Перекласти в форму, розрівняти ложкою. (Кількість продуктів розрахована на форму діаметром 24—26 см). Вилити рівномірно сирну начинку. Викласти половинки або четвертинки слив, трохи занурюючи. Присипати невеликою кількістю цукру (після випікання сливи набувають трохи кислого присмаку). Випікати пиріг у розігрітій до 180 градусів духовці приблизно 50 хв.
За бажання пиріг можна готувати з яблуками, персиками чи будь-якими ягодами.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.