Із цієї кількості продуктів виходить одна велика піца діаметром близько 30 см.
Тісто:
- 150 мл теплої води
- 1 чайна ложка цукру (без гірки)
- 0,5 чайної ложки сухих дріжджів (3 г)
- 0,5 чайної ложки солі
- приблизно 270 г борошна
- 2 столові ложки олії
Начинка:
- 200 г ковбаси
- 200 г сиру
- 1 середня цибулина
- пів банки оливок
- 8 томатів чері
- 2 столові ложки томатної основи
- спеції
Соус:
- 1 столова ложка сметани
- 1 столова ложка майонезу
- 1 зубчик часнику
- зелень
- сіль, перець
У теплу воду додати цукор та дріжджі. Перемішати, щоб розійшлися. Всипати сіль. Влити олію. Перемішати. Поступово всипати борошно. Вимісити тісто — воно має добре тримати форму, бути еластичним і м’яким. Заокруглити тісто, викласти в змащену олією миску. Залишити на 30—40 хв. до збільшення в об’ємі вдвічі. Деко застелити пергаментом. Викласти тісто. Розплющити долонями на коло в 30 см діаметром. Змастити заготовку томатною основою (кетчуп, соус, пасеровані помідори), не доходячи 1 см до країв для бортиків. За бажання можна притрусити улюбленими спеціями, найкраще — з орегано.
Для соусу з’єднати подрібнені зелень і часник, майонез, сметану; посолити, поперчити.
Цибулю нарізати тонкими півкільцями, ковбасу — кубиками, помідори — кружальцями, сир крупно натерти. На основу викласти половину сиру, цибулю, ковбасу, томати, оливки. Притрусити сиром. Викласти соус. Випікати 15—20 хв. в розігрітій до 200 градусів духовці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.