Вони готуються за лічені хвилини, як і вся сирна випічка без дріжджів!
На 20 сирних паличок:
- 250 г кисломолочного сиру
- 130 г борошна (приблизно 1 склянка)
- 2 яйця (1 яйце + білок у тісто, жовток для змащування)
- 140 г твердого сиру
- 1 чайна ложка розпушувача
- 0,5 чайної ложки солі
- сушений часник, спеції (за смаком)
- кунжут (для посипки)
У миску викласти кисломолочний сир (жирність не має значення). До нього додати 1 яйце та 1 білок. Перемішати до однорідності. Додати сіль і спеції за смаком (приблизно 1—1,5 чайної ложки). Всипати борошно, змішане з розпушувачем. Замісити тісто — воно майже не липне до рук. Додати твердий сир, натертий на середній тертушці. Усе ретельно перемішати. Стіл присипати борошном. Розкачати тісто на прямокутник. Підрівняти краї. Товщина має бути близько 1 см. Розрізати на 2 частини. Нарізати однаковими смужками. Викласти їх на деко, застелене папером для випічки. Змастити жовтком. За бажання присипати кунжутом.
Випікати в добре розігрітій до 180 градусів духовці близько 20—30 хв. до зарум’янення.