Пиріг із молодої капусти з додаванням манної крупи. Манка як основа робить його особливо ніжним.
- 600—800 г молодої білоголової капусти
- 1 склянка манної крупи (250 мл)
- 1,5 склянки кефіру
- 2 яйця
- 80 г вершкового масла
- чверть чайної ложки соди
- 0,5 чайної ложки солі
- дрібка чорного меленого перцю
- кріп (за смаком)
У миску влити кефір кімнатної температури. Всипати крупу, додати чверть чайної ложки солі й відставити на 30 хв. Для начинки капусту тонко нашаткувати. Викласти в миску разом із подрібненим кропом. Додати чверть чайної ложки солі та перець. Перемішати. Як манка набухне, додати соду, яйця, розтоплене масло. Перемішати. У тісто викласти капусту, перемішати. Форму для випічки змастити олією, притрусити манкою. Викласти масу. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 30—35 хв. Перед нарізанням дати трохи охолонути. Подавати зі сметаною.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.