Головну роль у цьому варенні грають кабачки, а порічки додають приємної кислинки та неповторного кольору. Варення виходить ніжним і не надто солодким.
- 1 кг кабачків
- 400 г порічок
- 1 кг цукру
Ягоди перебрати, промити та просушити. Кабачок почистити та довільно нарізати. У блендері (можна скористатися м’ясорубкою) подрібнити порічки та кабачок. За бажання можна додатково протерти масу крізь сито, щоб видалити кісточки. Засипати цукром, добре перемішати та поставити на повільний вогонь. Масу необхідно часто помішувати, щоб цукор повністю розчинився і варення не пригоріло. Довести до кипіння, дати прокипіти хвилин 5—10. Потім з періодичністю 12 годин повторити процедуру ще 2 рази. Варення гарячим розлити в стерилізовані банки. Закрити під ключ. Зберігати у прохолодному місці.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.