Фаршировані баклажани з сиром і часником можна подати теплими як повноцінну другу страву або як холодну закуску.
- 2 середні баклажани
- 2 маленькі яйця
- 100 г твердого сиру (або Адигейського)
- 2 столові ложки сметани
- олія
- 2 середні зубчики часнику
- 1 чайна ложка столової гірчиці
- дрібка солі
- дрібка чорного меленого перцю
Баклажани розрізати вздовж на дві частини. Ножем зробити на м’якоті неглибокі хрестоподібні надрізи. Шкірку не прорізати. Змастити баклажани олією та поставити запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 20—25 хв. до м’якості. Сир середньо натерти. Часник вичавити. Додати до сиру яйця, сметану та гірчицю. Посолити, поперчити за смаком. Перемішати.
Обережно вийняти ложкою м’якоть баклажанів, намагаючись не пошкодити шкірочку. Дати трохи охолонути. За необхідності м’якоть нарізати ножем, трохи віджати сік. Додати до сирної маси. Перемішати. Перекласти баклажани в глибоку ємність для запікання. Заповнити баклажанові «човники» начинкою. Готувати в духовці при 200 градусах протягом 15 хв.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.