Цей насичений і густий соус чудово смакує зі смаженими кабачками та баклажанами. Також можна подавати до шашликів чи печеної картоплі.
- 150 г густої сметани
- 100 г бринзи
- 2 гілочки базиліку
- 3 великі зубчики часнику
- сіль (за смаком)
- чорний мелений перець (за смаком)
Бринзу, якщо домашня, розтерти виделкою (магазинну натерти на середній тертушці), невеликими порціями додаючи сметану. Досягнувши потрібної вам консистенції соусу, додати розтертий у ступці або пропущений через прес часник. Потім додати дрібненько нарізаний базилік. Посолити, поперчити за смаком і ретельно все разом розтерти виделкою. Сметанний соус із бринзою та базиліком готовий!
Викладіть його в мисочку та поставте в холодильник на пів години. Готовий соус бажано зберігати в холодильнику не більше доби.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.