Покладіть ковбасу в... "кишеню" - Порадниця
Порадниця
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
  • Головна
  • Культура і життя
    • Порадницька гостина
      • 2004
      • 2005
      • 2006
      • 2007
      • 2008
      • 2009
      • 2010
      • 2011
      • 2012
      • 2013
      • 2014
      • 2015
      • 2016
      • 2017
      • 2018
      • 2019
      • 2020
      • 2021
      • Порадницька гостина. Відеоверсія
    • Новини
    • Виставки
    • Події
    • Постать
    • Традиціі
    • Спорт
    • Подорож з «Порадницею»
    • Рецензії
    • Поради священника
    • Життя як воно є
    • Родина
      • Він і вона
      • Долі людські
      • Батьки і діти
  • Краса та здоров’я
    • Здорові будьмо
    • Перед дзеркалом
    • Косметичний салон
  • Дім, сад, город
    • Затишна оселя
    • Квіти на підвіконні
    • На городі
    • На клумбі
    • У господі
    • Прикрашаємо садибу
    • Рослини-цілителі
    • Урожайний сад
  • Господиням
    • Рецепти страв
    • Домашній технолог
    • Вишивка
    • В’язання
    • Шиття
    • Декор
  • Довідкова
    • Пряма телефонна лінія «Порадниці»
    • Юридична консультація
    • Між нами, споживачами
    • Привітання, оголошення
    • Самотнє серце
  • Передплата
  • Реклама
  • Контакти
No Result
View All Result
Порадниця
No Result
View All Result
Головна Кухонні університети

Покладіть ковбасу в… “кишеню”

1 Липня, 2022
in Кухонні університети, Рецепти страв
0
Покладіть ковбасу в… “кишеню”
0
Поділилося
35
Переглянуло
Поділитися у FacebookПоділитися у Twitter

Ви готуєте бутерброди близьким на роботу? Любите їздити на природу та брати з собою перекуси? Хочете побалувати свою родину гарячою випічкою вранці? Тоді рецепт незвичних булочок у вигляді кишені — для вас. Тісто можна приготувати своє улюблене дріжджове, або скористатися нашим рецептом. А вкласти в «кишені» можна ковбасу чи сир, свіжі овочі тощо.

Тісто:

  • по 125 мл молока та води
  • 450—500 г борошна
  • 1 середнє яйце
  • 20 г свіжих дріжджів
  • 2 столові ложки цукру
  • 40 г вершкового масла (в тісто)
  • 1 чайна ложка солі

Додатково:

  • 1 столова ложка молока
  • 1 яйце (для змащування)
  • 50 г вершкового масла (для змащування)

З’єднати в мисці тепле молоко з водою. Додати цукор, розкришити дріжджі. Всипати 100 г борошна, перемішати. Поставити опару в тепло на 15—20 хв. до утворення пінної шапочки. Всипати сіль, ввести яйце кімнатної температури. Додати розтоплене вершкове масло, перемішати до однорідного стану. Поступово просіяти борошно, що залишилося.

Замісити спершу ложкою, а потім руками. У результаті має вийти тісто, яке добре триматиме форму і не липнутиме до рук. Водночас тісто має бути м’якеньким. Викласти в змащену олією миску й поставити в тепло на 40—60 хв. За цей час воно має збільшитися вдвічі.

Далі злегка обім’яти. Розділити на 8—9 частин. (Щоб булочки вийшли однаковими, краще скористатися вагами). Тісто зовсім не липне, тому стіл борошном можна не присипати. Якщо все ж таки липне, то при формуванні булочок краще змастити руки олією.

Формовка: кожен шматочок розкачати на коло діаметром близько 13—15 см, 0,5 см завтовшки. Змастити трохи розтопленим вершковим маслом. Скласти навпіл. Півколо знову змастити маслом, знову скласти. Має утворитися трикутник. Вільний край добре защипнути, щоб булочки не розкрилися під час випічки. Так само сформувати інші.

Викласти заготовки на застелене пергаментом деко. Прикрити легким рушником. Поставити в тепло на 25 хв. — вони повинні добре піднятися. Для змащування в мисці змішати яйце та молоко. Змастити булочки. Випікати в розігрітій до 180 градусів духовці близько 15 хв. Скоринка має вийти золотистою. Нарізати тонко ковбасу, сир, овочі. Викладаємо між шарами будь-яку начинку та насолоджуємося!

Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.

Попередня публікація

Липень на городі, в саду та квітнику

Наступна публікація

9 правил спілкування з людьми, з якими вам незатишно

Схожі публікації

Буряковий холодник
Кухонні університети

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Бісквіт королеви Вікторії
Кухонні університети

Бісквіт королеви Вікторії

3 Червня, 2025
Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню
Кухонні університети

Шпинатні млинці з кисломолочним сиром і зеленню

2 Червня, 2025
Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка
Кухонні університети

Спаржа під соусом бешамель від Євгена Клопотенка

30 Травня, 2025
Ароматне масло
Кухонні університети

Ароматне масло

29 Травня, 2025
Запіканка «Асорті»
Кухонні університети

Запіканка «Асорті»

28 Травня, 2025
Наступна публікація
9 правил спілкування з людьми, з якими вам незатишно

9 правил спілкування з людьми, з якими вам незатишно

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Порадниця у Facebook

  • 2.5k Fans
  • Популярне
  • Коментарі
  • Останнє
“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

“Шишки” після уколів: як вирішити проблему

9 Грудня, 2022
Чому лоскоче в горлі?

Чому лоскоче в горлі?

13 Січня, 2020
Як парость виноградної лози, плекайте мову…

Як парость виноградної лози, плекайте мову…

21 Лютого, 2019
Українські цибуляники

Українські цибуляники

28 Червня, 2023
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

0
Фінік з кісточки

Фінік з кісточки

0
Духовний щит українства

Духовний щит українства

0
Людина, яка була театром

Людина, яка була театром

0
Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025

Останні публікації

Пристовбурні кола потребують догляду

Пристовбурні кола потребують догляду

6 Червня, 2025
Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

Що робити, коли випадає волосся: радить лікар-дерматолог

6 Червня, 2025
На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

На власну справу мешканцям прифронтових територій виділяють до пів мільйона

6 Червня, 2025
Буряковий холодник

Буряковий холодник

5 Червня, 2025
Порадниця

  • Реклама
  • Контакти
  • Передплата
  • Умови співпраці

No Result
View All Result
  • Головна
  • Порадницька гостина
  • Культура та життя
  • Порадниця юридична
  • Родина
  • Краса та здоров’я
  • Реклама
  • Передплата
  • Контакти