Швидкий, простий і дуже корисний сніданок замість вівсяної каші. У цьому десерті чудово поєднуються приємно хрустка вівсяна скоринка й соковиті яблучка. Подавати краще гарячим, за бажання можна доповнити кулькою морозива.
- 3 середні яблука
- 100 г вівсяних пластівців швидкого приготування
- 2 столові ложки борошна
- 60 г вершкового масла
- 3 столові ложки цукру
- дрібка кориці (за бажання)
- вершкове масло (для змащування форми)
Яблука почистити від шкірочки та видалити серцевину. Нарізати невеликими кубиками. Вівсяні пластівці подрібнити в блендері. Потім додати вершкове масло, борошно й цукор, продовжити подрібнювати на крихту.
Як варіант, пластівці можна подрібнити на м’ясорубці, а потім перетерти руками з холодним маслом, борошном і цукром на крихту. Готувати яблучно-вівсяний десерт можна у великій або кількох маленьких формах.
Форму змастити маслом. Викласти яблука, присипати корицею. Зверху викласти крихту з вівсянки — ущільнювати не потрібно. Випікати в добре розігрітій до 180 градусів духовці 25—30 хв. Має утворитися рум’яна скоринка.
Яблука в цьому рецепті можна замінити на сезонні фрукти або ягоди.
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.