Вареники з картоплею, капустою чи грибами — просту та бюджетну начинку придумати нескладно. А як щодо тіста? Є варіант: м’яке тісто, не розвалюється при варінні, добре ліпиться.
- 400 г борошна
- 20 г олії
- 260 мл води
- 30 г крохмалю
- 1 чайна ложка солі
Гарячу воду (не окріп) змішати в мисці з сіллю та олією. Просіяти в миску борошно та крохмаль. Замісити тісто спочатку виделкою. Потім, коли борошно та рідина з’єднаються, приступайте до замісу руками. Якщо липне до рук, додайте ще трохи борошна — до потрібної консистенції. Місити тісто руками, доки воно стане гладеньким та пружним. Потім накрити злегка вологим рушником та залишити полежати на столі протягом 15 хв. Тісто для вареників готове, можна ліпити!
Готувала Діана ШЕПЕЛЬ.